Leonardo programma

Leonardo: Een veelzijdig programma voor alle kinderen, uitgevoerd door de groepsleerkrachten en vakdocenten, met hulp van ouders.

Dit unieke onderwijsprogramma voor Cultuur, Techniek en Wetenschap begon ooit als een serie creatieve lessen. Al jaren is het uitgebouwd tot het hoogwaardige Leonardo-lesprogramma, waarvan de onderdelen nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd en verweven met het reguliere lesprogramma op onze school.

Wat doet Leonardo?

Bijna wekelijks nemen leerlingen van alle groepen deel aan de uitdagende activiteiten van Leonardo. Per jaar krijgen leerlingen gemiddeld 40 uur les van vakdocenten techniek & wetenschap, muziek en beeldende vorming. In het  Leonardo-lesprogramma kunt u zien hoe uw kind dit jaar profiteert van Leonardo. Daarnaast pakt Leonardo allerlei activiteiten op die hierbij aansluiten. Bijvoorbeeld bezoeken aan musea, concerten en theater, stimulering van leesonderwijs en het verzorgen van techniekdagen waar kinderen ‘hands-on’ bezig zijn met techniek en wetenschap.

Organisatie van Leonardo

Leonardo is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen het schoolteam, vakdocenten en ouders. (bekijk ook wie is wie Leonardo). Het programma is samengesteld door school en externe aanbieders die daarbij worden betrokken. Het wordt uitgevoerd door vakdocenten en de groepsleerkrachten. Daardoor versterkt het programma van Leonardo het reguliere lesprogramma.

Voor alle kinderen, betaald door ouders

Leonardo wordt vooral door ouders bekostigd. De jaarlijkse Leonardo-ouderbijdrage (vrijwillig) is vastgesteld op 180 euro per jaar per kind. U kunt ook meer of minder betalen. Doet u nog niet mee, vul dan het Leonardo-ouderbijdrage formulier  in. Uw bijdrage is broodnodig!
Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben over Leonardo, dan kunt u onderaan deze pagina kijken bij de veelgestelde vragen of een mail sturen naar Leonardo@obsburght.nl .