Nieuws

Foto bij artikel Groepen 8 gestart met Typetopia

Groepen 8 gestart met Typetopia

12 januari 2023 - De groepen 8 zijn deze week gestart met Typtopia. De kinderen leren razendsnel typen via een digitaal programma. We zijn blij dat de school ook dit jaar de kinderen van de groepen 8 deze cursus kunnen aanbieden. Zo gaan ze straks met een typediploma naar het voortgezet onderwijs! 
Foto bij artikel Oude kleding een nieuw leven

Oude kleding een nieuw leven

01 december 2022 - Op de locatie Herengracht 34 vindt u een keldingcontainer van het Leger des heils. Heeft u goede oude kleding over, lees dan hier wat u daarmee kunt doen. 
Foto bij artikel Aicha uit groep 8a voorleeskampioen!

Aicha uit groep 8a voorleeskampioen!

30 november 2022 - Gisteren was de jaarlijkse voorleeswedstrijd voor de groepen 7 & 8. Dit jaar is Aicha uit groep 8a de winnares. Zij las een stuk voor uit 'De Chocoladetandarts" van Tosca Menten. Aicha gaat De Burght vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd in de OBA later dit jaar. Veel succes alvast, Aicha! 
Foto bij artikel Opbrengst bonnen Kinderboekwinkel

Opbrengst bonnen Kinderboekwinkel

09 november 2022 - Lieve ouders, wat een fantastisch bedrag hebben jullie uitgegeven bij De Kinderboekwinkel tijdens de Kinderboekenweek. We kregen vandaag te horen dat wij voor bijna 200 euro boeken mogen uitzoeken voor onze schoolbibliotheek. Wat een leuk extraatje. We gaan met zorg voor alle bouwen boeken kiezen.

Veel dank voor jullie hulp en natuurlijk voor jullie bezoek aan De kinderboekwinkel.

Foto bij artikel LEONARDO dansvoorstelling

LEONARDO dansvoorstelling

08 november 2022 - Een stukje van juf Marina:

Met tranen in mijn ogen bekeek ik de eerste keer de hele show. Toen kwam de generale met kleuters en groep 3 en moest ik ook nog een traantje wegpinken. Het ging allemaal heel gesmeerd. De voorstelling aan de ouders was het wederom genieten. Deze keer kon ik het echter wel drooghouden (mag ook wel na twee keer).Alle kinderen kregen heel veel complimenten van juf Nancy en nadat ze zelf hun buigingen hadden gedaan, kregen ze er allemaal een van mij. Van de Burght naar de safari bus, China, Parijs, Italië, Oostenrijk en weer terug naar de Burght, wat een reis. Dankzij juf Nancy is het een enorm succes geworden en wat hebben de kinderen het goed gedaan!
Foto bij artikel Sportdag 2022

Sportdag 2022

11 oktober 2022 - Op vrijdag 7 oktober 2022 hadden groep 1 t/m 5 een sportdag op de velden van Atletiek vereniging 1923.
Lees meer ›
Foto bij artikel Groep 1/2 C winnaar Leonardorun

Groep 1/2 C winnaar Leonardorun

21 september 2022 - Groep 1/2 heeft dit jaar de beker gewonnen. Zij hebben als allerbeste gelopen. Wat een inzet! 
deze week hebben zij de beker ontvangen. Deze mag een heel jaar in de klas staan. De run was sowieso een daverend succes. Veel dank! 
Later volgt meer informatie over de besteding van het opgehaalde geld. 

Voorstel vrijwillige ouderbijdragen

31 augustus 2022 - Meer over de ouderbijdragen leest u hier
Foto bij artikel Burght Boekenpodcast

Burght Boekenpodcast

16 februari 2022 - Hebben jullie de nieuwe podcast van de Burght al geluisterd? In de eerste aflevering praat Brigitte met Tess en Angelina over Tess' lievelingsboek De eindeling. De podcast is hier te luisteren: https://www.obsburght.nl/leerlingen/kinderboeken-podcasts