Voorschool, BSO, TSO en NSA

TSO

Binnen De Burght wordt de TSO (tussenschoolseopvang)geregeld.

Meer informatie over o.a. het aanmelden, de TSO-commissie-leden, kosten en betaling: klik hier.

 

Beleidsplan TSO Openbaar onderwijs aan de Amstel

Beleidsplan TSO De Burght

 

Medewerkers TSO

Klik hier voor een overzicht van alle medewerkers per groep.

Uw contactpersoon voor vragen en/of opmerkingen: Ekram Louaazizi:  e.louaazizi@obsburght.nl

 

NSA/BSO/NSO

Er zijn verschillende mogelijkheden op de Burghtschool en in de buurt voor naschoolse activiteiten (NSA) of voor- en naschoolse opvang (NSO, oftewel buitenschoolse opvang (BSO)) waar kinderen aan kunnen deelnemen. 

 

De samenwerking met diverse aanbieders van naschoolse activiteiten is een extra service voor ouders en kinderen van onze school. Wij overleggen met de aanbieders over de inhoud van de activiteiten, waardoor zo veel mogelijk wordt geprobeerd aan te sluiten bij het cultuur-, techniek en wetenschapsonderwijs en sportbeleid van de school. De Burght faciliteert verder de ruimte voor een aantal activiteiten met als voordeel dat deze plaatsvinden binnen de school. U hoeft dus geen eind te fietsen om uw kind naar een leuke activiteit of cursus te brengen na school. 

 

Voor meer informatie met betrekking tot de inhoud, tijden en kosten per activiteit, kunt u contact opnemen met de desbetreffende aanbieder.

 

 

S.E. Dag (Studie Evenementen Dag)
De Burght heeft ieder schooljaar een aantal studie- en les vrije dagen voor het team. Tijdens deze dagen verzorgt S.E. Dag leuke en leerzame evenementdagen in het schoolgebouw van de Burght. 
Waar de kinderen normaal gesproken vrij waren tijdens de studie- en les vrije dagen, is er vanaf nu een alternatief!
U kunt uw kind(eren) opgeven voor deze dagen en heeft zo twee vliegen in één klap: u brengt uw kind(eren) tijdens deze dagen gewoon naar school én de kinderen hebben een te gekke dag!

Meer informatie over S.E. Dag?
Neem een kijkje op: S.E. Dag – Organiseert evenementdagen op basisscholen (sedag.nl)
Inschrijfpagina van de Burght: Burght – S.E. Dag (sedag.nl)

Of lees de informatiebrief van S.E. Dag – schooljaar 2022/2023 en bekijk de flyer.

 

 

De voorschool is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar

De voorschool van Dynamo is een peuteropvang met een programma dat de ontwikkeling van elk kind extra stimuleert. Een mooie en veilige plek waar uw kind samen met andere kinderen kan spelen, leren en ontdekken. Heerlijk in de eigen buurt.
Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen, bewegen, fantaseren en gezond eten. Dat vergroot hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Voor nu en later. Een vertrouwde omgeving met gekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers. En het belangrijkste is het plezier van de kinderen, elke dag weer.

 

Peuters gaan beter voorbereid naar de basisschool.

Dynamo heeft voorscholen in Amsterdam en werkt nauw samen met de bijgelegen basisscholen. Kinderen hebben een fijne tijd op de voorschool en gaan beter voorbereid naar de basisschool. De voorschool en basisschool werken hierin nauw samen. Zodat uw kind een goede start te maakt op de basisschool.

 

Kom eens kijken op een voorschool bij u in de buurt. 

De pedagogisch medewerkers vertellen en tonen graag wat uw kind op de voorschool krijgt aangeboden.
Onze medewerkers op de afdeling planning en plaatsing  kunnen u helpen met de inschrijving op de voorschool en de berekening of aanvraag van de kinderopvangtoeslag of gemeentevergoeding. 

www.dynamopeuters.nl
020 46 20 33
peuters@dynamo-amsterdam.nl
Facebook Dynamopeuter

 

SPELINLOOP VOOR OUDERS MET KINDEREN 0-2½ JAAR

De gratis spelinloop van Dynamo is dé plek om andere kinderen en ouders bij u in de buurt te ontmoeten!
De spelinloop is er voor ieder kind van 0 tot 2½ jaar. De kinderen kunnen lekker spelen en voor de ouders staat de koffie en thee klaar. Er is een medewerker spelinloop van Dynamo aanwezig die u wegwijs maakt binnen de spelinloop. Kom samen met uw kind een keer langs. Aanmelden is niet nodig. www.dynamo-amsterdam.nl/spelinloop

 

Ouder-kindteam West (OKC)

Contactpersoon van onze school is: i.welmers@oktamsterdam.nl

 

Naschoolse Activiteiten (NSA): Wat wordt door wie aangeboden?

 

Nieuw aanbod van naschoolse activiteiten (Dock). Start vanaf maart 2023. Klik hier voor meer informatie. 

  

Spaanse lessen op de Burght:- Spaans voor kinderen van 4 tot 11 jaar.- 8 lessen - Kleine groepen (maximaal 8 kinderen). Het doel van deze cursussen is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de Spaanse taal en cultuur. Door kinderen activiteiten te laten doen zoals: spelletjes, zingen, dansen en knutselen, leren ze de spaanse taal te begrijpen maar ook zich te kunnen uitdrukken in alledaagse situaties.
Informatie/ aanmelden bij Kathleen Pastrán 06- 44203173 of mail: sehablaespanol123@gmail.com


Spanish lessons at the Burght:- Spanish for children from 4 to 11 years old.- 8 lessons - Small groups (maximum 8 children).- Monday and Thursday from 3:00 PM to 4:20 PM (for children who can read)- Wednesday from 12:30 to 13:45 (for children who cannot read)- Classes start in the week of October 31, 2022.
The aim of these courses is to introduce children to the Spanish language and culture in a fun way. By letting children do activities such as: games, singing, dancing and crafts, they learn to understand the Spanish language but also to be able to express themselves in everyday situations.
Information / registration at Kathleen Pastrán 06-44203173 or mail: sehablaespanol123@gmail.com

 

Lessen krav maga/zelfverdediging voorKinderen van 9 tot 12 jaar
Nieuwe les op Maandag
16.30-17.15 uur

Krav maga 
is een zelfverdedigingskunst.Aangezien Krav Maga veel technieken bevat, die speciaal gericht zijn op zelfverdediging tussen personen die verschillen in grootte en kracht, is het zeer geschikt voor kinderen. Ze voelen zich al snel krachtiger en zelfverzekerder; fysiek en zeker ook mentaal.Dit maakt ze weerbaarder op het moment dat dit nodig mocht zijn. Een veiliger gevoel voor het kind en natuurlijk ook voor de ouders!
De lessen bevatten onder andere:– Krav Maga & MMA zelfverdedigingstechnieken– Discipline & respect
Aanmelden
Per mail naar fightbeckcenter@ziggo.nl

https://www.fightbeck.nl/zelfverdediging-voor-kinderen/ 

 

 

 

 

 

De naschoolse activiteiten van DOCK wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam.

Voor deze activiteiten betaalt u een inkomensafhankelijk bedrag vanaf € 15 met een stadspas t/m € 90 in het hoogste tariefgroep, voor ongeveer 15 lessen.

Een aantal activiteiten vinden plaats op school maar ook op andere locaties in de buurt. Klik hier voor het programma.

 

Kijk voor het gehele programma op https://naschoolseactiviteiten.amsterdam ga naar Centrum en klik op Westelijke Binnenstad daar vindt u ook meer informatie over de inhoud van de activiteiten.

Via deze site kunt u uw kind online inschrijven en met IDEAL betalen voor een van de cursussen.

 

 

 

Reel 12- huiswerkbegeleiding. Klik hier.

 

Movendi geeft dans- en sportlessen in de gymzaal van de Burght en in de buurt.
Ook privélessen gitaar en piano bij de leerlingen thuis. Meer hierover leest u hier.

  

GITAAR- en PIANOLES
wordt gegeven bij de leerlingen thuis.

Zie www.movendi.nl voor het up to date rooster.
U kunt een kind opgeven of uw interesse doorgeven via info@movendi.nlVermeld de voor- en achternaam van het kind, geboortedatum, groep op school, de naam van de leerkracht en uw 06. Nadere informatie wordt u dan toegezonden. Bij een laag gezinsinkomen zijn er fondsen die deze lessen betalen.

 

 

Jing Wu Kids organiseert Kung Fu in de gymzaal van de Burght.
Contactpersoon is Ryan, kidskungfuamsterdam@gmail.com, telefoon 06-44487270

 

Shokotan Club organiseert lessen in de gymzaal op school vroeg in de avond. Op woensdagavond is er ook een ouder-kind training. Meer informatie vindt u hier.

 

Schaakles door Henk Smitz vindt plaats in het DWS-lokaalop Herengracht 34, woensdagmiddag van 12.30 - 13.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar. Wilt u meer weten over de denksport lessen, bel dan de docent op: 020 - 664 8141.

 

Justmove-dance organiseert danslessen op donderdag.
Contactpersoon is Sanna Lotze, info@justmove-dance.nl, telefoon 06-16332781.

 

Stip & Tijger (Cyntha Ormskerk) organiseert kooklessen (op maandag, dinsdag en vrijdag van 15.30-17.30)
Contactpersoon is Cynthia Ormskerk, stipentijger@live.nl, telefoon 06-81857376.

 

 

Diverse sporten door Club Sciandri voor kinderen uit de buurt. Zij kunnen hier kennis maken met verschillende soorten sport. Ook is er de sportinstuif. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan de beleving van sport- en spel. Spelenderwijs leren  kinderen verschillende motorische vaardigheden zoals klimmen, klauteren, rollen en springen. De lessen worden in de gymzaal op de Westerstraat gegeven. Aanmelden kan via het formulier op de website van Sciandri of door het sturen van een e-mail met alle gegevens naar: centrum@sciandri.com.

 

Naschoolse opvang (NSO) of Buitenschoolse opvang (BSO): Na school met leeftijdgenoten spelen of knutselen?

 

BSO Partou van Hallstraat 10 

Vlak bij het Westerpark in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam aan de Van Hallstraat ligt onze buitenschoolse opvang. In ons vier verdiepingen ruime pand heeft je kind al ruimte om vrij te spelen. Naast de kleurrijke groepsruimtes hebben we een atelier waar volop knutselmateriaal aanwezig is, een kooklokaal, een kinderdisco, een bouwruimte en een prachtige gym/spiegelzaal met piano. We zijn regelmatig buiten te vinden op openbare speelplaatsen en -tuinen en het Westerpark in de buurt. 

Samen spelen prikkelt de fantasie en stimuleert je kind om zijn talenten te ontdekken. We zorgen ervoor dat elk kind zich gezien voelt en doen elke dag verschillende activiteiten.

We zijn dagelijks buiten te vinden in onze eigen speeltuin, het Westerpark of een van de andere buitenspeelplaatsen in de buurt. We koken graag met de kinderen en als we iets te veel hebben gegeten, gaan we weer lekker buiten ravotten of we krijgen les van onze yogadocent. Ze kiezen zelf! Ontdek onze buitenschoolse opvang en schrijf je kind in.

Voor meer informatie zie klik hier of bel 06 22 55 53 56

 

Montris Kinderopvang - BSO De Zuyder en BSO De Wester
Bel of mail gerust met Leonie of Elise van de planning via planning@montris.nl of 035-6926171. Op www.montris.nl kun je al een eerste indruk krijgen van de organisatie. 

 

Natuurfontein, Dé natuur BSO van Amsterdam!
Vind jij buiten spelen en natuur ook belangrijk voor je kind? Dan is Natuurfontein iets voor jou en je kind! Meer informatie vindt u op www.natuurfontein.nl