Na school

Er zijn verschillende mogelijkheden op de Burghtschool en in de buurt voor naschoolse activiteiten (NSA) of naschoolse opvang (NSO, oftewel buitenschoolse opvang (BSO)) waar kinderen aan kunnen deelnemen. 

De samenwerking met diverse aanbieders van naschoolse activiteiten is een extra service voor ouders en kinderen van onze school. Wij overleggen met de aanbieders over de inhoud van de activiteiten, waardoor zo veel mogelijk wordt geprobeerd aan te sluiten bij het cultuur-, techniek en wetenschapsonderwijs en sportbeleid van de school. De Burght faciliteert verder de ruimte voor een aantal activiteiten met als voordeel dat deze plaatsvinden binnen de school. U hoeft dus geen eind te fietsen om uw kind naar een leuke activiteit of cursus te brengen na school. 

Voor meer informatie met betrekking tot de inhoud, tijden en kosten per activiteit, kunt u contact opnemen met de desbetreffende aanbieder.

Naschoolse activiteiten worden niet gesubsidieërd. U betaalt een bedrag dat per activiteit verschilt. Net zoals bijvoorbeeld de sportclub waar uw kind ‘s avonds traint een ander bedrag vraagt dan de muziekschool waar hij/zij in het weekend muziek maakt.

Naschoolse Activiteiten (NSA): Wat wordt door wie aangeboden? 

Voor kinderen van De Burght vinden volgende activiteiten plaats op onze school, maar ook op andere lokaties in de buurt.

De naschoolse activiteiten van DOCK wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam.
Voor deze activiteiten betaalt u een inkomensafhankelijk bedrag vanaf € 15 met een stadspas t/m € 90 in het hoogste tariefgroep, voor ongeveer 15 lessen.
Een aantal activiteiten vinden plaats op school maar ook op andere locaties in de buurt. Klik hier voor het programma.
Kijk voor het gehele programma op https://naschoolseactiviteiten.amsterdam ga naar Centrum en klik op Westelijke Binnenstad daar vindt u ook meer informatie over de inhoud van de activiteiten.
Via deze site kunt u uw kind online inschrijven en met IDEAL betalen voor een van de cursussen.

Movendi organiseert:
Gymzaal Burght
VOETBAL groep 1 2 maandag 15:15-16:10
DANS (ADV & Urban) groep 4 5 6 (7) woensdag 12:45-13:45
TONEEL groep 5 6 7 8 vrijdag 15:15-16:45
Computerlokaal Burght
PRIVÉ LES GITAAR op afspraak (ook thuis)
ZINGEN BIJ DE GITAAR groep 1 2 maandag 15:15-16:10
 
Het Marnix en gymzaal Westerstraat 202:
TENNIS en VOETBAL
Kijk voor het actuele rooster op www.movendi.nl.
Deelname aan een proefles kan na opgave via info@movendi.nl.
Nadere informatie wordt u dan toegezonden.
 
Het Marnix:
WINTERTENNIS en ZAALVOETBAL. 
Kijk voor het actuele rooster op www.movendi.nl.
Deelname aan een proefles kan na opgave via info@movendi.nl.
Nadere informatie wordt u dan toegzonden.

Jing Wu Kids organiseert:
Kung Fu (op dinsdag en donderdag van 16.00-16.50, en van 17.00-17.50) in het speellokaal op Keizersgracht 41.
Contactpersoon is Ryan, kidskungfuamsterdam@gmail.com, telefoon 06-44487270

Shokotan Club organiseert:
Lessen in de gymzaal op school vroeg in de avond. Op woensdagavond is er ook een ouder-kind training. Meer informatie vindt u hier.

Schaakles door Henk Smitz vindt plaats in het ICT-lokaal Keizersgracht 41, woensdagmiddag van 12.30 - 13.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar. Wilt u meer weten over de denksport lessen, bel dan de docent op: 020 - 664 8141.

Justmove-dance organiseert:
Danslessen op donderdag.
Contactpersoon is Sanna Lotze, info@justmove-dance.nl, telefoon 06-16332781.

Stip & Tijger (Cyntha Ormskerk) organiseert:
Kooklessen (op maandag, dinsdag en vrijdag van 15.30-17.30)
Contactpersoon is Cynthia Ormskerk, stipentijger@live.nl, telefoon 06-81857376.

Junior Campus organiseert:
Cursus ALLES: Scheikunde en Magic Science voor de groepen 5 t/m 8 (op woensdag van 12.45-14.00),
Contactpersoon is Heleen Woudstra, heleen@juniorcampus.nl, telefoon 06-21108789
Als uw kind gebruik maakt van de naschoolse opvang (NSO), en ook graag wil meedoen met een naschoolse activiteit, dan kan dat. U moet wel zelf contact opnemen met de naschoolse opvang om te melden dat uw kind gebruik maakt van een activiteit op de Burght. Het halen en brengen dient u, of de opvangmedewerker, zelf te regelen.

Studie Evenementen Dag (S.E. Dag)
Ook heeft de Burght een aantal vrije vrijdagen/studiedagen voor het team. Tijdens deze dagen verzorgt S.E. Dag leerzame en leuke evenementdagen op de Burghtschool. Waar de kinderen normaal gesproken vrij waren tijdens de studiedagen en de vrije vrijdagen, is er vanaf nu een alternatief!
U kunt uw kind(eren) opgeven voor deze dagen en heeft zo twee vliegen in één klap: u brengt uw kind(eren) tijdens deze dagen gewoon naar school én de kinderen hebben een te gekke dag!

Meer informatie over S.E. Dag? Neem een kijkje op www.sedag.nl of lees de flyer hieronder aan de pagina.
Het inschrijfformulier voor deze dagen vindt u hier.

Andere naschoolse activiteiten in de buurt

Muziek
o   Gitaarles door John van de Veer in de Spuistraat, op maandag en dinsdag voor kinderen vanaf 9 jaar. Voor meer informatie: www.northseaguitars.com of stuur een e-mail naarinfo@northseaguitars.com
o   Uiteraard zijn er ook allerlei muzieklessen te volgen op de Muziekschool Amsterdam , of bij het Muziekpakhuis.
o   Vioolles door Sandra Wallner in de Binnen Brouwersstraat. Voor meer informatie www.sandrawallner.com

Diverse sporten door Club Sciandri voor kinderen uit de buurt. Zij kunnen hier kennis maken met verschillende soorten sport. Ook is er de sportinstuif. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan de beleving van sport- en spel. Spelenderwijs leren  kinderen verschillende motorische vaardigheden zoals klimmen, klauteren, rollen en springen. De lessen worden in de gymzaal op de Westerstraat gegeven. Aanmelden kan via het formulier op de website van Sciandri of door het sturen van een e-mail met alle gegevens naar: centrum@sciandri.com.

Naschoolse opvang (NSO) of Buitenschoolse opvang (BSO): Na school met leeftijdgenoten spelen of knutselen?

Brood en spelen
Bij ons is het nooit saai! Als we niet buiten in de natuur op ontdekkingstocht zijn, dan volgen we een workshop judo of yoga, koken we een heerlijk diner voor onze ouders of schilderen we een levensgroot kunstwerk in het atelier. Bij Brood & Spelen kunnen kinderen alles creëren en ondernemen, maar mogen ze ook rustig een boekje lezen. Jullie zijn altijd welkom voor een rondleiding. Kijk gerust op onze website www.broodenspelen.nl of neem vrijblijvend contact op via 020-6621102.

BSO Westerdok is gevestigd in een kunstatelier en biedt iedere maandag en donderdag professionele kunstlessen aan onder leiding van Sanne Verdult (eigenaresse Atelier Westerdok) of één van haar collega's. Contactgegevens van deze locatie zijn: BSO Westerdok Atelier, Westerdok 318, 1013 BH Amsterdam, telefonisch te bereiken via: 06 45 41 80 38.

BSO DE Zuyder
In de Zuiderspeeltuin (tegenover het Stenen  Hoofd) heeft Montris kinderopvang een BSO o.a. voor kinderen van De Burght – BSO De Zuyder. Bij BSO De Zuyder spelen en sporten ze veel in de speeltuin, er zijn activititeiten zoals theater, techniek, fotografie en dans en een mooie keuken om samen te koken. Natuurlijk kunnen de kinderen ook gewoon lekker lezen in de relaxbiep, dansen en zingen in de discogang of zich uitleven in het atelier! Zo kan ieder kind zijn talenten ontdekken en ontwikkelen.

BSO De Zuyder werkt vanuit het concept Meervoudige Intelligentie. Elk kind heeft zijn eigen mix aan talenten en spelenderwijs leren zij hun talenten bij De Zuyder kennen en ontwikkelen.

Ouders en kinderen zijn van harte welkom om een keer te komen kiijken, kennis te maken en de sfeer te proeven. Bel of mail gerust met Leonie of Elise van de planning via planning@montris.nl of 035-6926171. Op www.montris.nl kun je al een eerste indruk krijgen van onze organisatie. 

Natuurfontein, Dé natuur BSO van Amsterdam!
De BSO waar 'vies worden' mag! Wij gaan met de kinderen naar buiten om de (stads)natuur van Amsterdam te ontdekken en te verkennen. Waar we aan de hand van onze drie pijlers genaamd: Basiskennis natuur, Stadvinders en Het innerlijke kind, de kinderen alle ruimte geven om hun leefwerelden en zichzelf te ontdekken. Dit alles onder de begeleiding van professionele pedagogisch medewerkers om één ding te verwezenlijken: (jeugd)herinneringen!

Vind jij buiten spelen en natuur ook belangrijk voor je kind? Dan is Natuurfontein iets voor jou en je kind! Meer informatie vindt u op www.natuurfontein.nl