Voor- en na school

Er zijn verschillende mogelijkheden op de Burghtschool en in de buurt voor naschoolse activiteiten (NSA) of naschoolse opvang (NSO, oftewel buitenschoolse opvang (BSO)) waar kinderen aan kunnen deelnemen. 

De samenwerking met diverse aanbieders van voor- en naschoolse activiteiten is een extra service voor ouders en kinderen van onze school. Wij overleggen met de aanbieders over de inhoud van de activiteiten, waardoor zo veel mogelijk wordt geprobeerd aan te sluiten bij het cultuur-, techniek en wetenschapsonderwijs en sportbeleid van de school. De Burght faciliteert verder de ruimte voor een aantal activiteiten met als voordeel dat deze plaatsvinden binnen de school. U hoeft dus geen eind te fietsen om uw kind naar een leuke activiteit of cursus te brengen na school. 

Voor meer informatie met betrekking tot de inhoud, tijden en kosten per activiteit, kunt u contact opnemen met de desbetreffende aanbieder.

De voorschool is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar

De voorschool van Dynamo is een peuteropvang met een programma dat de ontwikkeling van elk kind extra stimuleert. Een mooie en veilige plek waar uw kind samen met andere kinderen kan spelen, leren en ontdekken. Heerlijk in de eigen buurt.
Er is veel aandacht en tijd voor taalspelletjes, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen, bewegen, fantaseren en gezond eten. Dat vergroot hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Voor nu en later. Een vertrouwde omgeving met gekwalificeerde en betrokken pedagogisch medewerkers. En het belangrijkste is het plezier van de kinderen, elke dag weer.

Peuters gaan beter voorbereid naar de basisschool.

Dynamo heeft voorscholen in Amsterdam en werkt nauw samen met de bijgelegen basisscholen. Kinderen hebben een fijne tijd op de voorschool en gaan beter voorbereid naar de basisschool. De voorschool en basisschool werken hierin nauw samen. Zodat uw kind een goede start te maakt op de basisschool.

Kom eens kijken op een voorschool bij u in de buurt. 

De pedagogisch medewerkers vertellen en tonen graag wat uw kind op de voorschool krijgt aangeboden.
Onze medewerkers op de afdeling planning en plaatsing  kunnen u helpen met de inschrijving op de voorschool en de berekening of aanvraag van de kinderopvangtoeslag of gemeentevergoeding. 

www.dynamopeuters.nl
020 46 20 33
peuters@dynamo-amsterdam.nl
Facebook Dynamopeuter

SPELINLOOP VOOR OUDERS MET KINDEREN 0-2½ JAAR

De gratis spelinloop van Dynamo is dé plek om andere kinderen en ouders bij u in de buurt te ontmoeten!
De spelinloop is er voor ieder kind van 0 tot 2½ jaar. De kinderen kunnen lekker spelen en voor de ouders staat de koffie en thee klaar. Er is een medewerker spelinloop van Dynamo aanwezig die u wegwijs maakt binnen de spelinloop. Kom samen met uw kind een keer langs. Aanmelden is niet nodig. 

www.dynamo-amsterdam.nl/spelinloop

Dynamo
Dynamo is een welzijnsorganisatie in Amsterdam en ondersteunt bewoners om mee te doen aan de samenleving. www.dynamo-amsterdam.nl

 

Naschoolse activiteiten worden niet gesubsidieërd. U betaalt een bedrag dat per activiteit verschilt. Net zoals bijvoorbeeld de sportclub waar uw kind ‘s avonds traint een ander bedrag vraagt dan de muziekschool waar hij/zij in het weekend muziek maakt.

Naschoolse Activiteiten (NSA): Wat wordt door wie aangeboden? 

Voor kinderen van De Burght vinden volgende activiteiten plaats op onze school, maar ook op andere lokaties in de buurt.

De naschoolse activiteiten van DOCK wordt gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam.
Voor deze activiteiten betaalt u een inkomensafhankelijk bedrag vanaf € 15 met een stadspas t/m € 90 in het hoogste tariefgroep, voor ongeveer 15 lessen.
Een aantal activiteiten vinden plaats op school maar ook op andere locaties in de buurt. Klik hier voor het programma.
Kijk voor het gehele programma op https://naschoolseactiviteiten.amsterdam ga naar Centrum en klik op Westelijke Binnenstad daar vindt u ook meer informatie over de inhoud van de activiteiten.
Via deze site kunt u uw kind online inschrijven en met IDEAL betalen voor een van de cursussen.

Movendi organiseert:
Gymzaal Burght
VOETBAL groep 1 2 maandag 15:15-16:10
DANS (ADV & Urban) groep 4 5 6 (7) woensdag 12:45-13:45
TONEEL groep 5 6 7 8 vrijdag 15:15-16:45
Computerlokaal Burght
PRIVÉ LES GITAAR op afspraak (ook thuis)
ZINGEN BIJ DE GITAAR groep 1 2 maandag 15:15-16:10
 
Het Marnix en gymzaal Westerstraat 202:
TENNIS en VOETBAL
Kijk voor het actuele rooster op www.movendi.nl.
Deelname aan een proefles kan na opgave via info@movendi.nl.
Nadere informatie wordt u dan toegezonden.
 
Het Marnix:
WINTERTENNIS en ZAALVOETBAL. 
Kijk voor het actuele rooster op www.movendi.nl.
Deelname aan een proefles kan na opgave via info@movendi.nl.
Nadere informatie wordt u dan toegzonden.

Jing Wu Kids organiseert:
Kung Fu (op dinsdag en donderdag van 16.00-16.50, en van 17.00-17.50) in het speellokaal op Keizersgracht 41.
Contactpersoon is Ryan, kidskungfuamsterdam@gmail.com, telefoon 06-44487270

Shokotan Club organiseert:
Lessen in de gymzaal op school vroeg in de avond. Op woensdagavond is er ook een ouder-kind training. Meer informatie vindt u hier.

Schaakles door Henk Smitz vindt plaats in het ICT-lokaal Keizersgracht 41, woensdagmiddag van 12.30 - 13.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar. Wilt u meer weten over de denksport lessen, bel dan de docent op: 020 - 664 8141.

Justmove-dance organiseert:
Danslessen op donderdag.
Contactpersoon is Sanna Lotze, info@justmove-dance.nl, telefoon 06-16332781.

Stip & Tijger (Cyntha Ormskerk) organiseert:
Kooklessen (op maandag, dinsdag en vrijdag van 15.30-17.30)
Contactpersoon is Cynthia Ormskerk, stipentijger@live.nl, telefoon 06-81857376.

Junior Campus organiseert:
Cursus ALLES: Scheikunde en Magic Science voor de groepen 5 t/m 8 (op woensdag van 12.45-14.00),
Contactpersoon is Heleen Woudstra, heleen@juniorcampus.nl, telefoon 06-21108789
Als uw kind gebruik maakt van de naschoolse opvang (NSO), en ook graag wil meedoen met een naschoolse activiteit, dan kan dat. U moet wel zelf contact opnemen met de naschoolse opvang om te melden dat uw kind gebruik maakt van een activiteit op de Burght. Het halen en brengen dient u, of de opvangmedewerker, zelf te regelen.

Studie Evenementen Dag (S.E. Dag)
Ook heeft de Burght een aantal vrije vrijdagen/studiedagen voor het team. Tijdens deze dagen verzorgt S.E. Dag leerzame en leuke evenementdagen op de Burghtschool. Waar de kinderen normaal gesproken vrij waren tijdens de studiedagen en de vrije vrijdagen, is er vanaf nu een alternatief!
U kunt uw kind(eren) opgeven voor deze dagen en heeft zo twee vliegen in één klap: u brengt uw kind(eren) tijdens deze dagen gewoon naar school én de kinderen hebben een te gekke dag!

Meer informatie over S.E. Dag? Neem een kijkje op www.sedag.nl of lees de flyer hieronder aan de pagina.
Het inschrijfformulier voor deze dagen vindt u hier.

Andere naschoolse activiteiten in de buurt

Muziek
o   Gitaarles door John van de Veer in de Spuistraat, op maandag en dinsdag voor kinderen vanaf 9 jaar. Voor meer informatie: www.northseaguitars.com of stuur een e-mail naarinfo@northseaguitars.com
o   Uiteraard zijn er ook allerlei muzieklessen te volgen op de Muziekschool Amsterdam , of bij het Muziekpakhuis.
o   Vioolles door Sandra Wallner in de Binnen Brouwersstraat. Voor meer informatie www.sandrawallner.com

Diverse sporten door Club Sciandri voor kinderen uit de buurt. Zij kunnen hier kennis maken met verschillende soorten sport. Ook is er de sportinstuif. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan de beleving van sport- en spel. Spelenderwijs leren  kinderen verschillende motorische vaardigheden zoals klimmen, klauteren, rollen en springen. De lessen worden in de gymzaal op de Westerstraat gegeven. Aanmelden kan via het formulier op de website van Sciandri of door het sturen van een e-mail met alle gegevens naar: centrum@sciandri.com.

 

Naschoolse opvang (NSO) of Buitenschoolse opvang (BSO): Na school met leeftijdgenoten spelen of knutselen?

Partou BSO Haarlemmer Houttuinen 8 ( De Piramide)
In het centrum van Amsterdam te midden van een speeltuin ligt onze buitenschoolse opvang aan de Haarlemmer Houttuinen 8.
De BSO is gevestigd in een architectonisch gebouw dat eruitziet als een witte piramide. We zijn dagelijks buiten te vinden in onze eigen speeltuin, het Westerpark of een van de andere buitenspeelplaatsen in de buurt. We koken graag met de kinderen en als we iets te veel hebben gegeten, gaan we weer lekker buiten ravotten of we krijgen les van onze yogadocent. Schilderen en knutselen doen we graag in ons atelier. En in de vakanties bezoeken we de Amsterdamse musea, de Fruittuinen of het Woeste Westen.
Voor ieder kind is er persoonlijke aandacht en zorgen we dat ze plezier hebben. Kinderen ontdekken bij ons de wereld en ontwikkelen zich spelenderwijs in hun eigen tempo. We helpen ze van jongs af aan om vrienden te maken. Want vriendschap geeft je veerkracht en vertrouwen. Vrienden zijn er altijd voor je, op moeilijke en mooie momenten, je hele leven lang. Dat gunnen we ieder kind.
Filmpje ‘Bij Partou maak je vrienden voor het leven’  https://www.youtube.com/watch?v=CT0PfPc4COc)
Partou BSO Haarlemmer Houttuinen 8
Haarlemmer Houttuinen 8
1013GL Amsterdam
06 22 55 53 56
haarlemmerhouttuinen@partou.nl
Voor meer informatie zie: www.partou.nl

Montris Kinderopvang - BSO De Zuyder en BSO De Wester
Montris heeft twee BSO’s in de buurt waar veel kinderen van de Burght naar toe gaan: BSO de Zuyder en BSO de Wester.

Montris heeft een breed aanbod van activiteiten die passen binnen de pedagogische visie van Montris: Kinderen en jongeren ondersteunen in hun avontuur van het opgroeien, zodat ze met zelfvertrouwen en oog voor hun omgeving de toekomst kunnen ontdekken. Wij doen dit middels acht talentgebieden en verscheidene skills die kinderen bezitten én nodig hebben, gericht op de toekomst.
Een kleine greep uit de activiteiten die de medewerkers van Montris verzinnen; dansen op zelfgemaakte muziek, brood bakken, een toneelvoorstelling in elkaar draaien, proefjes doen, voor DJ spelen, je eigen robot besturen, kunst maken met verzamelde natuurschatten.

De Zuyder ligt in de Zuiderspeeltuin (tegenover het Stenen Hoofd): een prachtige plek die garant staat voor oneindig veel buiten spelen en sporten. Maar ook binnen is het goed toeven; in de bieb, de discogang, in het atelier, in de verkleedhoek, gezellig in de grote keuken, in de bouwhoek of de huishoek. En er zijn genoeg plekjes om lekker te relaxen.

De Wester vind je aan de Westerdoksdijk, met uitzicht op het IJ en op een paar minuten loopafstand van BSO De Zuyder. De Wester heeft een industriële, moderne uitstraling. Op de vide huist tienerclub 1Hoog. Vanaf 9 jaar mogen kinderen zich hiervoor opgeven. Er zijn verschillende coole hoeken in het pand, waardoor je je nooit hoeft te vervelen als je dat niet wilt. Zo hebben we een maakhoek voor zagen, timmeren en al je knutsels. Een naaiatelier, een huttenbouwhoek, een muziekstudio en plek voor verkleden en grimeren, een gezellige keuken zijn er ook.

Ouders en kinderen zijn van harte welkom om een keer te komen kijken, kennis te maken en de sfeer te proeven. Bel of mail gerust met Leonie of Elise van de planning via planning@montris.nl of 035-6926171. Op www.montris.nl kun je al een eerste indruk krijgen van de organisatie. 

 

Natuurfontein, Dé natuur BSO van Amsterdam!
De BSO waar 'vies worden' mag! Wij gaan met de kinderen naar buiten om de (stads)natuur van Amsterdam te ontdekken en te verkennen. Waar we aan de hand van onze drie pijlers genaamd: Basiskennis natuur, Stadvinders en Het innerlijke kind, de kinderen alle ruimte geven om hun leefwerelden en zichzelf te ontdekken. Dit alles onder de begeleiding van professionele pedagogisch medewerkers om één ding te verwezenlijken: (jeugd)herinneringen!

Vind jij buiten spelen en natuur ook belangrijk voor je kind? Dan is Natuurfontein iets voor jou en je kind! Meer informatie vindt u op www.natuurfontein.nl